Mantra zingen Utrecht

 

Je praat alsof je hier bent en het Zelf ergens anders en dat jij daar naar toe moet om het te bereiken….Maar in werkelijkheid is het Zelf hier en nu aanwezig en ben je Het altijd”

Ramana Maharshi

 

Wat is mantra zingen? 

Het woord mantra komt uit het Sanskriet ( oudste klassieke taal uit India). “Man” in het woord mantra is van “manas”, wat “het denken” betekent, ons denkvermogen. (in het engels “the mind” )

Mantra zingen Utrecht

Tra wil zeggen: bevrijding door beheersing van “het denken”, waardoor je uiteindelijk de stilte en vrede voorbij ons denken kunt gaan ervaren.

De meeste mantra’s  bestaan uit een aantal woorden Sanskriet die een heilige (heilig=heelwording) betekenis hebben.

Een mantra kan gereciteerd worden en/of gezongen. Ook is het mogelijk dit in stilte te doen.

Het effect van mantra zingen

De resonantie van deze klanken hebben het vermogen om diep op de verschillende lagen in jezelf door te werken: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Weerstanden die zich in deze lagen kunnen bevinden worden als het ware los getrild.

Mantra zingen kan bijdragen aan de bewustwording van je ZELF,  je innerlijke bron, de stille ondertoon die in alles aanwezig is. Mantra zingen brengt je in verbinding met de wereld in jezelf. De eenheid van lichaam, ziel en geest kunnen ervaren gaan worden, door juist onze “mind” te bevrijden en voorbij te gaan aan alle overtuigingen en oordelen die ons vaak dwars zitten en ons te gaan realiseren dat we gedachten “hebben “, maar dat niet ZIJN. Vanuit dat ZIJN kunnen we onze gedachten gaan waarnemen en transformeren, door te gaan zien dat het projecties van jezelf zijn op de buitenwereld.

Mantra zingen geïnspireerd op Dr. Sharma

Tijdens de opleiding  Raja yoga die ik jaren geleden volgde, kwam ik in aanraking met Dr Sharma, een verlichte yoga leraar uit India. Bij de mantra’s die hij doorgaf ging ik echt hun meditatieve kracht ervaren. Het was voor mij een goede ingang om mijn onrustige geest meer tot rust te brengen en te gaan voelen wat meditatie werkelijk is.

In onze praktijk zingen we de mantra’s die ik  geleerd heb van Dr Sharma, maar ook mantra’s vanuit andere richtingen.

Mantra zingen in onze praktijk in Utrecht

Wat belangrijk is om te weten is dat je niet goed hoeft te kunnen zingen, het is geen prestatie in muzikaliteit. Door het vaker te doen zul je ook steeds meer vanuit je hart kunnen gaan zingen en van daaruit alle weerstanden in jezelf meer gaan aanvaarden.

 

Op de 2de en 3de donderdag in de maand geven we een avond meditatief mantra zingen. Het begint om 20.00 tot 21.30. 

Adres: Burg. Fockema Andreaelaan 50

Kosten € 6,-.

               Opgeven bij savita@darpana.nl of bellen naar 030 2522100 of 06 21699636.