Facebook Cranio Utrecht Twitter Cranio Utrecht

Eleonore Westerhoff

De ommekeer

 

Door Cranio Sacraal Therapie heeft Eleonore leren luisteren

naar haar lichaam

 

Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat ik de eerste voet over de drempel van praktijk Darpana zette.  Ik kreeg fysiotherapie tegen spanningsklachten, omdat ik last had van de loden last van een stijve nek, rug en schouders. Savita wist dat ik ook leed aan depressies en bracht mij in aanraking met Cranio Sacraal Therapie.

Naast dat CST je op het spoor brengt van blokkades in je lichaam, werkt CST namelijk ook zeker door op emotionele blokkades. Ik vond het in eerste instantie een beetje eng om me helemaal over te geven aan CST. Ik was bang voor de heftigheid van mijn emoties, die zouden kunnen volgen.

We zijn dus heel voorzichtig met deze behandeling begonnen. Ze richtte zich eerst alleen mijn voeten. Op een gegeven moment lukt het me haar te vertrouwen, steeds meer toe te laten en om met mijn aandacht te zakken naar het onderste gedeelte van mijn lichaam. Gaandeweg kwamen we stukje bij beetje verder in het onderzoeken van waar in mijn lichaam en geest de blokkades zaten.

Ik begon steeds meer uit te zien naar iedere behandeling. Het werd een stuk rust in de storm en tumult van negatieve gedachten in mijn hoofd. Tijdens een behandeling ervaar ik een meditatieve diepte, omdat de focus op het ervaren van je lichaam je minder toestaat in allerlei gedachtencirkels verstrikt te raken, die je soms kan tegenkomen bij een gesprekstherapie.

Achteraf viel het wel mee met de heftigheid van die emoties. Natuurlijk kwam er wel verdriet los, maar dat voelde eerlijk gezegd als een gigantische opluchting. Ik heb door CST geleerd mijn emoties en dat wat zich in het nu aandient op een gezonde manier toe te laten, los te laten en om het verlies van mijn vader in mijn leven een plek te geven.

Bepaalde cellen van het bindweefsel hebben namelijk een geheugen. Dit geheugen is verbonden met je onderbewustzijn. Je kunt in de therapie door verbinding met die cellen door fysieke aanraking in contact komen met dit onderbewustzijn en opgeslagen herinneringen, die in het nu nog blokkerend kunnen werken opheffen. Ik leerde hierdoor milder naar mezelf te kijken.

Tijdens een ziekte-episode van bijvoorbeeld een depressie kan spanning en opgelopen stress zich in je lichaamscellen en in je geest ophopen. Het aanraken van deze cellen tijdens een behandeling leidde ertoe dat ik mij dieper kon ontspannen, beter kon herstellen en lekkerder in mijn lijf en geest begon te voelen. Dit heeft geresulteerd in dat het me lukte te stoppen met roken, mijn studie Nederlands kon afronden en de zin en energie begon te voelen om te gaan sporten.

Ik houd het sporten nog steeds vol en ben in drie jaar tijd 40 kg afgevallen. De depressie is afgenomen en is nooit meer teruggekomen. Ik ben zielsgelukkig met mijn leven nu. Er is eigenlijk geen andere behandeling die zoveel resultaat heeft geboekt als deze therapie. CST heeft mij gemaakt tot wie ik in werkelijkheid ben: een energiek, vreugdevol en waardevol mens!